En ledsager i stedssansning

Madeleine Kate McGowan
og Dicki Lakha

Kan et sted have skjulte stemmer? Er vi lydhøre overfor de mange arts-perspektiver et sted kan opleves fra? Hvordan påvirker atmosfærer den måde vi møder et sted? I en tid med radikale klimaforandringer må mennesket netop lande på jorden, stille spørgsmål og gen-besøge det, vi tror, vi kender. Så hvordan kan vi møde stederne; deres liv, historier, arter, og forbinde os til dem fremfor at forbruge dem? Disse spørgsmål og flere, aktiveres med bogen ‘En ledsager i stedssansning’ skabt af Stedets Væsen, ledt af kunstner og spekulativ designer Madeleine Kate McGowan i samarbejde med arkitekt og scenograf Dicki Lakha i anledning af Copenhagen Architecture 2022

God læselyst!

En ledsager i stedssansning
Udgivet i forbindelse med CAFX Copenhagen Architecture Festival 2022

Forfatter: Dicki Lakha og Madeleine Kate McGowan
Foto: Dicki Lakha og Madeleine Kate McGowan
Grafisk tilrettelæggelse: Stine Skøtt Olesen

Udgivet med støtte fra:
Statens Kunstfond


ISBN: 978-87-971941-2-6

Author bio

Madeleine Kate McGowan. Med en baggrund i kunsthistorie fra Københavns Universitet arbejder Madeleine Kate i dag som spekulativ designer og kunstner og beskæftiger sig kunstnerisk med de kulturelle, sanselige og mentale aspekter af klima- og biodiversitetskriserne. Ud over at være stifter af og dokumentarist hos Other Story har hun præsenteret performanceværker på ARoS, Sort/Hvid og Cph.Stage. Madeleine Kate står i innovationsbureauet NXT bag udviklingen af Stedets Væsen, der er en metodisk tilgang til, hvordan vi tilgår steder med lydhørhed og sensitivitet overfor de indlejrede fortællinger, kvaliteter og sanseligheder, et sted rummer. Tilgangen styrker sensitiviteten overfor de flerartede fællesskaber, som vi alle er en del af. Madeleine Kate er opvokset i Benin, Danmark og Italien med en irsk mor og en dansk far.

Dicki Lakha er uddannet arkitekt fra Kunstakademiets Arkitektskole i København. Hun har arbejdet med film, teater og arkitektur. Hun arbejder derfor indenfor en bred kunstnerisk forståelse af arkitektur. Hun arbejder som arkitekt for kunstner Malene Landgreen med stedsspecifikke udsmykninger og udstillinger og har tidligere udført opgaver på Den Norske Opera som kostumedesigner og assisteret scenograf Christian Friedländer på adskillige forestillinger siden 2010 i ind- og udland. Sideløbende er hun den ene halvdel af kunstduoen The Tower Prophets. Dicki er opvokset i Søborg lige uden for København med en tibetansk far og en dansk mor.